Ingrediënten (2 pers)

- 200 g witte asperges
- 200 g groene asperges
- 4 grote eieren
- (zout), peper
- 2 eetlepels margarine
- 25 g geraspte magere kaas
- 4 sneden volkorenbrood
- 2 tomaten

 Bereiding

Witte asperges schillen en houtachtige uiteinden afsnijden. Groene asperges wassen en houtachtige uiteinden afsnijden. Asperges halveren. 
Witte asperges in ongeveer 8 minuten beetgaar koken. Laatste 4 minuten groene asperges toevoegen. 
Afgieten (wat kooknat bewaren) en laten uitlekken. 
Eieren loskloppen met 3 eetlepels aspergekooknat, weinig zout en peper. 
In grote pan de margarine verhitten. 
Eimengsel in pan gieten en asperges in het eimengsel rangschikken. 
Bestrooien met magere gemalen kaas. 
Omelet in 15 minuten zachtjes gaar bakken. 
Pan eerste 10 minuten afdekken.
Tomaten wassen en in plakjes snijden. 
Omelet in 4 punten snijden. 
Op elk bord 2 punten omelet leggen, garneren met plakjes tomaat en serveren met 2 sneden volkorenbrood.