De meeste mutualiteiten betalen onder bepaalde voorwaarden consultatie's bij een (erkende) diëtiste (gedeeltelijk) terug. De mate van terugbetaling is afhankelijk van ziekenfonds tot ziekenfonds. Bij éénzelfde mutualiteit kan dit regionaal ook nog verschillen. Informeer daarom zeker bij je eigen kantoor.

Christelijke Mutualiteiten (http://www.cm.be)

Socialistische Mutualiteit (http://www.socmut.be)

Onafhankelijk Ziekenfonds (http://www.oz.be)

Partena (http://www.partena-ziekenfonds.be)

Vlaams Neutraal  Ziekenfonds (http://www.vnz.be)

Euromut (http://www.euromut.be)

Voortraject diabetes

U huisarts heeft u een "voortraject voor personen met diabetes type 2" voorgeschreven? Dan heb je jaarlijks recht op een gedeeltelijke terugbetaling (2 keer 30 min of 1 uur) per kalenderjaar. Enkel door middel van een verwijsbrief huisarts!

Zorgtrajecten

Zorgtraject diabetes                                                                         

Heb je een zorgtrajectcontract diabetes ondertekend bij  je huisarts dan heb je recht op een gedeeltelijke terugbetaling van 2 consultatie's (2 keer 30 min of 1 uur) per kalenderjaar. Enkel door middel van een verwijsbrief huisarts met vermelding van het zorgtraject.                                                                                       

Zorgtraject nierinsufficiëntie                                                           

Een zorgtraject chronische nierinsufficiëntie geeft afhankelijk van het stadium van de ziekte recht op een gedeeltelijke terugbetaling van 2,3 of 4 consultatie's telkens van 30 minuten per kalenderjaar. Enkel door middel van een verwijsbrief huisarts met vermelding van het zorgtraject en het stadium van de ziekte.