Ingrediënten (2 pers)

- 1 kg mosselen in schelp

- 1 mespunt versgemalen peper

- 1 grote ui

- 1 teentje knoflook

- 1 rode paprika

- 1 gele paprika

- 250 g kleine trostomaten

- 15 g basilicum

- 1 el  olie 

- 2 tl gedroogde oregano

- 150 g volkoren fusilli pasta (ongekookt)

 Bereiding

-  Spoel en controleer de mosselen, gooi kapotte mosselen en mosselen die niet sluiten weg. Doe ze in een grote kookpot en bestrooi met peper naar smaak. Kook de mosselen met de deksel op de pot gedurende 5 tot 8 min. gaar. Schud ze halverwege de bereidingstijd 1 maal om. Houd een paar mosselen in schelp apart voor de garnering en neem de rest van de mosselen uit de schelpen.

-  Pel en snijd de ui in dunne partjes. Pel en snipper de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in lange dunne repen. Was de tomaten en snijd ze in dunne partjes. Houd de helft van de basilicum apart en snijd de rest in dunne reepjes.

- Verhit de olie in een wokpan en fruit de ui al omscheppend 3 min. Voeg de knoflook, de paprikarepen en de oregano toe en bak ze al omscheppend in ca. 7 min. gaar.

- Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de tomaat met de gesneden basilicum en peper naar smaak door elkaar.

- Warm de mosselen kort met de groenten mee. Giet de pasta af en schep de groenten met de mosselen en peper naar smaak erdoor. Garneer met de blaadjes basilicum en de achtergehouden mosselen in schelp en serveer met de tomatensalade.

 

Variaties: Vervang in deze pasta de paprika's eens door een 400 g gesneden prei.