Ingrediënten (4 pers)
- 4 eieren
- 2 handjes sla
- 200 g gerookte zalm
- 2 eetlepels doperwten (ontdooid)
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 20 kleine groene asperges
- halve theelepels mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- scheutje azijn
- peper
Bereiding
- Snijd de kontjes van de asperges en blancheer ze in 5 minuten in kokend water.
- Meng 2 eetlepels olijfolie met een halfve theelepel mosterd. Meng dit met sla.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
- Snijd de gerookte zalm in snippers.
- Verdeel de sla over de borden, leg de groene asperges ernaast.
- Verdeel de zalmsnippers, doperwtjes en pijnboompitten over de salade.
- Pocheer de eieren één voor één in kokend water met azijn.
- Leg de gepocheerde eieren op de salade en bestrooi met peper.