De meeste mutualiteiten betalen onder bepaalde voorwaarden consultaties bij een (erkende) diëtiste (gedeeltelijk) terug. De mate van terugbetaling is afhankelijk van ziekenfonds tot ziekenfonds. Bij éénzelfde mutualiteit kan dit regionaal ook nog verschillen. Informeer daarom zeker bij je eigen kantoor.

Christelijke Mutualiteiten (http://www.cm.be)

Socialistische Mutualiteit (http://www.socmut.be)

Onafhankelijk Ziekenfonds (http://www.oz.be)

Vlaams Neutraal  Ziekenfonds (http://www.vnz.be)

Voortraject diabetes

Uw huisarts heeft u een "voortraject voor personen met diabetes type 2" voorgeschreven? Dan heb je jaarlijks recht op een gedeeltelijke terugbetaling (2 keer 30 min of 1 uur) per kalenderjaar. Enkel door middel van een verwijsbrief huisarts.

Voortraject educatie diabetes

Uw huisarts heeft u een "voortraject educatie diabetes" voorgeschreven? Dan heb je jaarlijks recht op een gedeeltelijke terugbetaling van 4 consultaties (4 keer 30 min) per kalanderjaar. Enkel door middel van een verwijsbrief huisarts.

Zorgtrajecten

Zorgtraject diabetes                                                                         

Heb je een zorgtrajectcontract diabetes ondertekend bij  je huisarts dan heb je recht op een gedeeltelijke terugbetaling (2 keer 30 min of 1 uur) per kalenderjaar. Enkel door middel van een verwijsbrief huisarts met vermelding van het zorgtraject.                 

Zorgtraject nierinsufficiëntie                                                           

Een zorgtraject chronische nierinsufficiëntie geeft afhankelijk van het stadium van de ziekte recht op een gedeeltelijke terugbetaling van 2,3 of 4 consultaties telkens van 30 minuten per kalenderjaar. Enkel door middel van een verwijsbrief huisarts met vermelding van het zorgtraject en het stadium van de ziekte.     

Begeleiding bij overgewicht/obesitas van je kind

Uw huisarts heeft een voorschrift voor begeleiding bij overgewicht/obesitas van je kind voorgeschreven? De duur van de behandeling is 2 jaar verdeeld over 10 consultaties. Enkel mits voorschrift van de huisarts heb je recht op gedeeltelijke terugbetaling.

Deel deze pagina