Ingrediënten (2 pers)

- 200 g witte asperges
- 200 g groene asperges
- 4 grote eieren
- (zout), peper
- 2 eetlepels margarine
- 25 g geraspte magere kaas
- 4 sneden volkorenbrood
- 2 tomaten

 Bereiding

- Witte asperges schillen en houtachtige uiteinden afsnijden. Groene asperges wassen en houtachtige uiteinden afsnijden. Asperges halveren. 
- Witte asperges in ongeveer 8 minuten beetgaar koken. Laatste 4 minuten groene asperges toevoegen. 
- Afgieten (wat kooknat bewaren) en laten uitlekken. 
- Eieren loskloppen met 3 eetlepels aspergekooknat, weinig zout en peper. 
- In grote pan de margarine verhitten. 
- Eimengsel in pan gieten en asperges in het eimengsel rangschikken. 
- Bestrooien met magere gemalen kaas. 
- Omelet in 15 minuten zachtjes gaar bakken. 
- Pan eerste 10 minuten afdekken.
- Tomaten wassen en in plakjes snijden. 
- Omelet in 4 punten snijden. 
- Op elk bord 2 punten omelet leggen, garneren met plakjes tomaat en serveren met 2 sneden volkorenbrood.

Deel deze pagina