Ingrediënten (2 pers)
- 200 g witte asperges
- 200 g groene asperges
- 4 grote eieren
- (zout), peper
- 2 eetlepels margarine
- 25 g geraspte magere kaas
- 4 sneden volkorenbrood
- 2 tomaten
Bereiding
- Witte asperges schillen en houtachtige uiteinden afsnijden. Groene asperges wassen en houtachtige uiteinden afsnijden. Asperges halveren.
- Witte asperges in ongeveer 8 minuten beetgaar koken. Laatste 4 minuten groene asperges toevoegen.
- Afgieten (wat
kooknat bewaren) en laten uitlekken.
- Eieren loskloppen met 3 eetlepels aspergekooknat, weinig zout en peper.
- In grote pan de margarine verhitten.
- Eimengsel in pan gieten en asperges in het eimengsel rangschikken.
- Bestrooien met magere gemalen kaas.
- Omelet in 15 minuten zachtjes gaar bakken.
- Pan eerste 10 minuten afdekken.
- Tomaten wassen en in plakjes
snijden.
- Omelet in 4 punten snijden.
- Op elk bord 2 punten omelet leggen,
garneren met plakjes tomaat en serveren met 2 sneden volkorenbrood.